Βρίσκεστε εδώ: ΑρχικήΠΕΤΡΟΓΚΑΖ

Ποια είναι η Πετρογκάζ

Μερικές φορές συμβαίνει ένα προϊόν να παραπέμπει σε ένα εμπορικό σήμα σε τέτοιο βαθμό και με τέτοιο τρόπο, ώστε στην αντίληψη του καταναλωτικού κοινού, το εμπορικό σήμα να ταυτίζεται με το ίδιο το προιόν. Πίσω από μια τέτοια επιτυχημένη εικόνα, υπάρχει πάντα ένα σπουδαίο παρελθόν. Στην Ελλάδα, ο στόχος έγινε πραγματικότητα με πολλή δουλειά και επιμονή. Η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ταυτίζεται με το υγραέριο.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Δραγάν, ευρωπαϊστής εκ πεποιθήσεως αντιλαμβανόμενος τη δυναμικότητα της αγοράς υγραερίου και ορμώμενος από την επίτευξη των στόχων της BUTANGAS Ιταλίας τη χρονιά εκείνη, έκανε το μεγάλο βήμα και ίδρυσε το 1953 την ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ.

Δύο χρόνια αργότερα, στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Κουκλουτζά, κατασκευάζεται η πρώτη εγκαταστάση αποθήκευσης,η οποία 14 χρόνια αργότερα μεταφέρεται  στην περιοχή Διαβατών. Το καταναλωτικό κοινό ανακαλύπτει χάρη στην ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, έναν νέο τρόπο θέρμανσης και μαγειρέματος: έτσι αρχίζει η ταυτοποίηση του υγραερίου με την επωνυμία ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ.

    1961 : εγκαινιάζεται η μεγάλη εγκατάσταση του Ασπροπύργου και ξεκινά η ανάπτυξη στα νησιά και στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.
    1962 : αρχίζει η λειτουργία της εγκατάστασης στη Μυτιλήνη.
    1972 : ξεκινά η λειτουργία της εγκατάστασης στην Κέρκυρα.
    Κατά τη διετία 1974-1975 μπαίνουν σε λειτουργία οι εγκαταστάσεις σε Πάτρα, Καλαμάτα και Πρέβεζα.
    1980 : εξαγοράζει την εταιρεία "ΚΟΣΜΟΓΚΑΖ ΕΛΛΑΣ Α.Ε." και εξαπλώνεται στην Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά) και στη Χίο.

           Τη δεκαετία του 1990 η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ εξαπλώνεται ακόμα περισσότερο.

    1995 : συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας "ButanGas Romania". Επίσης δημιουργεί νέα εγκατάσταση στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας.
    1996 : αρχίζει η λειτουργία της εγκατάστασης στη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων.
    1998 : ξεκινά η λειτουργία της εγκατάστασης στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας.
    2009 : εξαγοράζει την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας "Eurogaz" με εγκαταστάσεις στην Αλεξανδρούπολη, κατέχοντας σήμερα το 91,85%  του μετοχικού κεφαλαίου της.
    2010 : συγχωνεύεται με την εταιρεία "ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΚΑΖ Α.Ε.", απορροφώντας την τελευταία.

Η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ αναπτύσσεται ραγδαία στο πέρασμα των χρόνων και γίνεται μέρος της καθημερινότητας του κόσμου. Μπαίνει στα σπίτια σαν μέλος της οικογένειας, τροφοδοτεί με υγραέριο χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, βιομηχανίες και πρατήρια υγραεριοκίνησης. Το μεγάλο πλήθος των φιαλών, των δεξαμενών και των πρατηρίων υγραεριοκίνησης της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, προσφέρει άμεσες και εξαιρετικού επιπέδου υπηρεσίες που χαίρουν της εκτίμησης όλων των πελατών της.

Η έδρα της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Είναι μια επιχείρηση με 220 άτομα προσωπικό, με 12.000 πρατήρια διακίνησης εμφιαλωμένου προϊόντος, 12.500 δεξαμενές χύμα προϊόντος εγκατεστημένες σε πελάτες της, τροφοδοτώντας παράλληλα πάνω από 180 πρατήρια AUTOGAS, ενώ χιλιάδες άτομα απασχολούνται στον τομέα της διακίνησης και εμπορίας του υγραερίου.

Η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ πάνω από μισό αιώνα, έχει ριζώσει στη συνείδηση των Ελλήνων καταναλωτών, οι οποίοι την εμπιστεύονται και την προτιμούν. Ένας στους τρεις καταναλωτές που χρησιμοποιούν υγραέριο στην Ελλάδα, είναι πελάτης της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ.

Στις Σέρρες η Πετρογκάζ έχει αποκλειστικό  αντιπρόσωπο την εταιρία μας petrogazserres.gr και τον Τσιαούση Βασίλειο που εδρεύει επί της οδού Βενιζέλου 185 στις Σέρρες

Φιλοσοφία - Στόχοι

Η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ από το 1953 ταύτισε στη συνείδηση των Ελλήνων το όνομά της, με το υγραέριο.

Αυτό έχει επιτευχθεί, γιατί φροντίζει πάντα να διαθέτει στην αγορά, ένα εναλλακτικό καύσιμο, αξιόπιστο, ασφαλές, οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον και παράλληλα να βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό του Έλληνα καταναλωτή, παρέχοντας τεχνικές συμβουλές, καθώς και άμεσο και αξιόπιστο service.

H εταιρεία μας είναι αταλάντευτα προσηλωμένη στην τήρηση της υφιστάμενης νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία της, σε όλα τα επίπεδα, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Για όλους αυτούς τους λόγους έχει πιστοποιηθεί με το ISO 9001:2008.

Όραμα και συνάμα υπόσχεση της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ είναι να συνεχίσει αυτή την πορεία, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας όλες τις πρωτοβουλίες,τα σχέδια,τα προγράμματα και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ενισχύουν την ασφαλή, αποδοτική και βιώσιμη ανάπτυξη του υγραερίου, ως εναλλακτικού καυσίμου στην Ελλάδα.

Πιστοποιήσεις

H ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ έχει ως κύριο στόχο την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, με έμφαση στην ασφάλεια, στον σεβασμό στο περιβάλλον, στην οικονομία και στην εξυπηρέτηση του πελάτη. Ακολουθεί λοιπόν μία σειρά αυστηρών διαδικασιών και είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008. Επίσης διαθέτει πιστοποιητικό της ICAP, που την κατατάσσει σε μία από τις ισχυρότερες επιχειρήσεις (rating scores) στην Ελλάδα.